Beginner snowboard tricks

Er zijn allemaal verschillende soorten snowboards en manieren waarop je kan gaan snowboarden. Je kan gaan snowboarden, omdat je graag hoge snelheden wilt bereiken of je kan gaan freestylen. Als je kiest om te gaan freestylen, is het natuurlijk leuk om allemaal nieuwe trucjes te leren. En als beginner is het leuk om er kennis mee te maken. Het leren van nieuwe tricks gebeurt niet in één nacht, maar je moet uiteindelijk toch ergens beginnen. Ook is het om naast het snel van de piste af te gaan ook leuk om trucjes te kunnen, dat geeft een echte kik tijdens het rijden en maakt het snowboarden ook leuker. Hieronder staan een paar beginner tricks om mee te starten.

Grond tricks

Op freestyle of all-mountain snowboards kunnen verschillende tricks gedaan worden. Je kan trucjes op de grond of in de lucht uitvoeren. Een bekende trick die op de grond uitgevoerd kan worden heet de Ollie. Deze truc is vaak de eerste trick die beginners aangeleerd krijgen. Bij een Ollie probeer je om met de staart van het snowboard van de grond te springen en in de lucht te krijgen. Dit is de basis om te leren een echte sprong te maken. Verder is er ook de flat spin 360. Deze trick zal je helpen leren om ook andere trucjes te doen. Bij deze beweging wissel je tussen je teen- en hielrand, terwijl je een volledige cirkel draait. Dit kan geprobeerd worden op een flauwe helling.

Lucht tricks

Naast het doen van verschillende trucjes op de grond, zijn er ook trucjes die je in de lucht kan uitvoeren. Bijvoorbeeld een hoge sprong op een bult. Wanneer je met alle vertrouwen sprongen kunt doen, is er een eenvoudige grijptruc aan te leren. Deze grijptruc heet de Indy grab. Wanneer je in de lucht bent trek je de knieën omhoog naar de borst, terwijl je de achterste arm naar beneden uitstrekt, om zo het bord tussen je benen te grijpen. Als je de piekhoogte hebt bereikt laat je de grijper los, zodat je verder als een pro kan rijden. Met het juiste snowboard en snowboard bindingen kun je de gaafste sprongen uitvoeren.