Corona testen voor vakantievierders

Camping Cote d'Azur

Het zonnetje schijnt weer heerlijk. Vakanties zijn in het vooruitzicht. Ga je naar de camping? Of wil je naar de Côte d’Azur? Of een sportieve vakantie met de fiets en wandelen? Het maakt allemaal niet uit maar getest moet er wel. Misschien heb je ook wel een PCR test voor je reis nodig. Want veel landen stellen bepaalde eisen om de COVID-19 besmettingen tegen te gaan. Denk hierbij aan een verklaring van een negatieve test. 

PCR test regelen

Bij corona test nederland bieden ze PCR testen met reisverklaring. Hierin staat dat je een negatieve corona test hebt afgelegd. Voor bijna alle reizen is een negatieve PCR test nodig. Niet alle landen accepteren de antigeen sneltest om te reizen. De meeste landen hebben wel verschillende regels over de geldigheid en de duur van de gecertificeerde coronatesten. Lees je daarom altijd goed in in de regels over het land waar je naartoe gaat. Daarvoor kun je online veel informatie over het betreffende land bekijken. 

Grens over? Voorraad mondkapjes mee

Het dragen van mondkapjes is in alle landen verplicht. In sommige landen zijn de regels ook veel strenger dan in ons landje. Verstandig dus als je de grens over wilt om een voorraad mondkapjes mee te nemen. De naam mondkapje. Eigenlijk zou je het beter gezichtsbescherming of gezichtsmaskers kunnen noemen. De bedoeling is namelijk dat je het draagt over je mond én je neus. Helaas zie je nog heel veel mensen die het ding onder hun neus hebben, of erger nog, bij wie het op de kin bungelt. Dan zitten ze er met hun niet schone vingers aan om het op te zetten waardoor virussen juist daar komen waar je ze niet wilt hebben. Dat is in je mond en in je neus. Waar je ook bent op vakantie ook daar ben je verplicht een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer en in openbare gebouwen zoals cafés, restaurants, winkels etc. Lokaal en regionaal kunnen de regels voor het dragen van mondkapjes aangescherpt zijn of worden.

Reisblog

Zorgverzekering vergelijken
Moleskine schetsboek kopen voor op vakantie bij https://www.moleskine.nl/speciale-moleskine-notebooks/moleskine-art-collection/products/