Dagje uit tijdens de kerstvakantie

Als moeder van twee kinderen breekt binnenkort een van de drukste periodes van het jaar aan: de kerstvakantie. Sinterklaas met z’n Zwarte Pieten heeft Nederland net verlaten en ik ga me daarom eens voorbereiden op de kerst. Tijdens mijn zoektocht heb ik een aantal leuke uitjes samengesteld die ik hieronder met jullie wil bespreken.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat  de intocht van Sinterklaas met z’n Zwarte Pieten dit jaar in Gouda heeft plaatsgevonden. Niet alleen tijdens Sinterklaas was het er erg gezellig, het zal ook weer erg gezellig worden met Kerst.

Kerstmarkten horen traditioneel bij Kerst. De Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg is wellicht een van de meest bijzondere kerstmarkten van Nederland, vooral dankzij diens locatie: in een grot. Naar verluid zouden er 50 kraampjes zijn. Als je uitgeshopt bent kun je ook de prachtige wandschilderingen en kapel bewonderen.

feestdagen logo_top (1)

Als je dacht dat een kerstmarkt in een grot al uitbundig was, dan hoor ik graag wat je vind van een dorp dat ieder jaar tijdens Kerst in een heus kerstdorp wordt getransformeerd. Vier dagen en twee nachten lang beleef je de meest sprookjesachtige Kerst van Nederland op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Niet alleen kerstmarkten met maar liefst 90 kraampjes waar je tassen, sieraden en kleding kunt kopen komen hier aan bod, maar ook kerstkoren die kerstliedjes zingen zijn van de partij. Een aanrader is een rit met de arrenslee. Om de dag af te sluiten raad ik je aan om rond het kampvuur plaats te nemen en je te laten inspireren door een heuse verhalenverteller, die je weg laat dromen naar vroegere tijden hier ver vandaan. Kijk ook eens op Ietsdoenofferte.nl, waar ik mijn inspiratie vandaan heb. Wist je trouwens dat ze mensen die een dagje uit ondernemen dagrecreatie noemen.