Goed voorbereid beginnen aan je reis naar Thailand
Thailand is één van de meest populaire bestemmingen van Azië onder Nederlandse reizigers, met een goede reden. Het veelzijdige land heeft voor vrijwel iedere reiziger iets te bieden. Van de parelwitte stranden in het zuiden van het land tot cultuurrijke steden als Bangkok en Chiang Mai en de rijke natuur in het noorden van het land: je kunt je lang vermaken in Thailand.
Hoewel Thailand dankzij de populariteit een goede infrastructuur heet voor toeristen en het reizen zelf niet erg lastig is, ondanks de cultuurverschillen, zijn er wel enkele factoren om rekening mee te houden.
Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je volledig veilig kunt starten aan je reis naar het prachtige Thailand. Wij geven je drie tips die je helpen bij de juiste voorbereiding.
1. Financiële zaken op orde
Door heel Thailand vind je overal geldautomaten die meestal ook met onze Maestro-pinpassen bruikbaar zijn. Houd er echter rekening mee dat je in winkel niet kunt pinnen en dus vrijwel altijd contant moet betalen.
We raden aan om aardig wat geld op te nemen per pintransactie, zodat je niet te vaak de vergoeding aan de bank hoeft te betalen.
In Nederland kun je financiële zaken goed voorbereiden. Zorg voor een creditcard die je kunt gebruiken bij hotels en wanneer je pinpas niet wordt geaccepteerd. Let er daarbij op dat wereldwijd betalen wordt ingeschakeld.
Check bovendien of je een reisverzekering moet afnemen. Een doorlopende reisverzekering dekt geen lange reizen.
2. Reisvaccinaties Thailand
Door het tropische klimaat en een minder goede gezondheidszorg kun je in Thailand tropische ziektes oplopen die we in Nederland niet (meer) kennen.
Je kunt je in veel gevallen vaccineren voor deze ziektes. Voor Thailand worden onder meer inentingen tegen DTP, hepatitis A en BMR aanbevolen. Deze laatste vaccinatie hebben de meeste mensen al gehad in Nederland.
Bij een langer verblijf in Thailand worden er ook andere inentingen aanbevolen, waaronder rabiës en hepatitis B. Soms wordt ook Japanse encefalitis aanbevolen, wat sterk afhankelijk is van de aard van je verblijf in Thailand.
3. Medicijnen
Je kunt in Thailand net wat makkelijker een voedselvergiftiging oplopen dan in Nederland. Dat kan zijn doordat eten niet goed is bewaard, of doordat het eten te lang in de zon heeft gelegen voordat je het hebt gegeten.
Ook kan simpelweg het andere dieet dat men heeft in Thailand zorg voor irritatie van het spijsverteringskanaal.
Het is goed om medicijnen hiertegen mee te nemen vanuit Nederland. Hoewel je de meeste medicijnen, zoals loperamide tegen diarree, prima kunt krijgen in Thailand, scheelt het zoeken als je het al bij je hebt. Laat de medicijnen altijd in de originele verpakking zitten, om verwarring over het type medicijnen bij de douane te voorkomen.