Interesse in een tripje naar Nice? Op deze manieren reis je ernaartoe

vakantie in Nice

De stad Nice is met zijn promenade, stranden, pleinen, winkelstraten, kathedralen en markten een ideale bestemming voor een uiterst prettige stedentrip. Tel je daarbij op dat je met een vakantie in Nice een grote kans hebt op aangename weersomstandigheden, dan twijfel je wellicht geen moment meer. Als er dan toch nog twijfel is, dan gaat dat misschien om het vervoersmiddel dat je gebruikt om in Nice te komen. Hieronder benoemen we welke vervoersmiddelen goede opties zijn.

vakantie in Nice

Auto

Met de auto is Nice vanuit Nederland goed te bereiken. In principe zou je de rand van de stad kunnen bereiken door enkel en alleen van snelwegen gebruik te maken. Een uurtje of twaalf aan zuivere rijtijd zou je hier wel voor moeten uittrekken. 

Vliegtuig

Qua zuivere reistijd is het vliegtuig uiteraard de snelste optie om in Nice te geraken. Vanuit Amsterdam doe je er vliegend namelijk hooguit twee uur over. Wel moeten hierbij nog uren worden opgeteld. Je moet immers ook op het vliegveld wachten en ook moet er tijd worden uitgetrokken om van en naar het vliegveld te reizen.

Trein

Een optie die veel comfort en vrijheid geeft en die ook nog eens gunstig is voor het milieu is reizen per trein. Gelukkig is Frankrijk een land waarin het reizen met de trein erg comfortabel is. Als je de reis goed plant en je regelt gunstige aansluitingen, dan kun je vanuit Amsterdam binnen tien uur in Nice zijn. Met de trein kun je dus sneller zijn dan per auto. 

Bus

Er zijn ook internationale busverbindingen waarmee het mogelijk is van Nederland naar Nice te reizen. Doorgaans is dit de goedkoopste reisoptie, maar wel de optie die de meeste tijd in beslag neemt.