Kijkduin: paradijs voor de beginnende kitesurfer

kitesurf cursus Zeeland

Van alle plekken aan het strand in Nederland is Kijkduin wellicht de meest geliefde wanneer het gaat over kitesurfen. Dit stukje strand heeft alles wat een kitesurfer nodig heeft, want door het gedeeltelijk opgespoten stuk strand is er een prachtig ondiep stuk water ontstaan. Dit stukje water heeft alles wat een kitesurfer nodig heeft om de sport te kunnen leren zonder teveel obstakels. Het water is ondiep, het heeft zeewind en het is vlak. Daarbij is er ook nog eens een kitesurfles Kijkduin te volgen. Voor een beginnende kitesurfer is dit dus de perfecte plek om de sport op te pakken.

Kitesurfen voor dummies

Denk er wel bij na dat je voor het kitesurfen een aantal dingen van tevoren moet weten. Allereerst is het wel een sport waarbij je zeker moet weten dat je het wilt gaan doen. Het gaat namelijk best wel een investering worden. Je gaat een wetsuit nodig hebben, een vlieger, kiteboard en een helm om te beginnen. Daarna zou ik je ook zeker aanraden om naar Kijkduin te gaan om daar het vak te leren op veilige ondiepe wateren. De kitesurfles Kijkduin kan je ook verder leren hoe je de techniek van het kitesurfen goed toepast zodat je de sport nog sneller onder de knie hebt. 

Kitesurfen is voor iedereen

Als je zelf fysiek gezond bent is dit zeker een sport wat voor iedereen heel erg leuk is. Je vliegt als het ware over de wateren heen. Het is een soort van combinatie tussen golfsurfen en parachutespringen. Ik weet dat dit misschien gek klinkt, maar denk erbij na. Je gebruikt een board om over het water heen te glijden en een vlieger om hoog de lucht in te kunnen springen. Dit is een hele gave ervaring en zodra je de sport verder onder de knie hebt kan je ook veel meer trucjes uitvoeren en zal je hoger in de lucht kunnen springen.