Naar Canada reizen? Lees dan onze handige tips en trucs!

Heb je altijd al de prachtige natuur en het wonderschone landschap van Canada willen zien? Dat kunnen wij ons goed voorstellen en het is natuurlijk ook geweldig om door het grootste land ter wereld te reizen. Naar Canada reizen betekent dat je enorm veel kunt zien, doen en beleven en herinneringen voor het leven kunt maken. Je kunt op je eigen tempo het land verkennen wanneer je bijvoorbeeld een camper of een auto huurt. Er zijn enorm veel hotspots en er is natuur in overvloed. Maar Canada is zo groot dat je wel keuzes moet maken, want het is onmogelijk om alles tijdens een vakantie te zien. In onze blog geven we dan ook een aantal handige tips en trucs om je letterlijk en figuurlijk op weg te helpen!

Naar het oosten van Canada reizen

Het oosten van Canada is prachtig en zeker een bezoek waard. Naar het oosten van Canada reizen brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden. Denk dan aan betoverende landschappen, de magische besneeuwde bergtoppen en de spiegelachtige meren die je hier vindt. In de natuur leven prachtige wilde dieren die je met een beetje geluk kunt spotten. De fjorden en de ruige kliffen  van Atlantisch Canada zijn ook zeker de moeite waard om te bewonderen. Je kunt in het oosten prima kamperen, maar je kunt ook een prachtige chalet huren om van dichtbij van de natuur te genieten.

Naar het westen van Canada reizen

In het westen van Canada vind je bruisende steden, zoals Québec, maar ook wonderschone natuurgebieden. In een groot land als Canada is er natuur in overvloed. Waar je bijvoorbeeld ook walvissen en dolfijnen kunt spotten als je een boottocht boekt. Je vaart dan langs de kustlijn en je hebt de kans om wilde dieren te spotten. Je moet dan wel goed opletten, want een aantal dieren zijn wat verlegen. Sommige dieren voeren dan weer al te graag een showtje op. Ga je naar het westen van Canada reizen? Dan mag je ook zeker een bezoek aan de Niagara Falls niet overslaan! 

De Niagara Falls 

De Niagara Falls bestaan uit drie prachtige watervallen die samen het natuurwonder vormen. Het zijn niet alleen de populairste, maar ook zonder twijfel één van de meest betoverende watervallen die je op de wereld kunt vinden. Ze worden jaarlijks door miljoenen mensen van over de hele wereld bezocht en het betoverende uitzicht over de watervallen en het geluid van het kletterende water zorgen voor een magisch gevoel. Wil je ze van dichtbij ontmoeten? Stap dan aan boord de Hornblower, maar houdt wel rekening met een nat pak. Neem voor de zekerheid een poncho mee. Na afloop kun je gelukkig in het nabijgelegen dorpje even op adem komen en genieten van een warme kop koffie of chocomel. 

Voor hoe lang naar Canada reizen?

Wil je naar Canada reizen? Dan heb je gemiddeld 2 tot 3 weken nodig om veel te kunnen zien, te doen en te beleven. Zoals gezegd is het een groot land waar je tijdens een vakantie keuzes moet maken in wat je wel en niet doet. Wanneer je een auto of camper huurt en zelf een route uitstippelt, heb je natuurlijk de volledige controle over wat je allemaal tijdens je reis doet.