Nieuwe skihelm met vizier voor mijn kinderen

Ik moet op zoek naar een goede skihelm met vizier voor onze twee kids.
Tja. De zomervakantie zit er weer op. Het was heerlijk en als altijd te kort. We hebben wel genoten, maar nu gaat het leven weer zijn gangetje. Dus op naar de volgende vakantie. En dat wordt dit jaar een wintersport naar Maria Alm. Een mooi, klein skigebied in de buurt van Salzburg. We zijn er zelf nog nooit geweest, maar kennissen van ons vinden het helemaal geweldig.

Gegroeid

Helaas zijn de kinderen inmiddels uit hun skihelm gegroeid. En daarom moeten we op zoek naar maar liefst twee nieuwe helmen. Ze willen graag een skihelm met vizier, maar ik ben nog niet overtuigd van de voordelen. En ze zijn ook wel erg prijzig. Ik twijfel dan ook nog of ze een helm met vizier krijgen, of een gewone skihelm en een goede skibril.

Argumenten voor de skihelm met vizier

Onze oudste had wel een aantal goede argumenten om zijn wens voor een skihelm met vizier te onderbouwen. Zo zou het er stoer uitzien (voor hem een argument, voor ons natuurlijk niet), zou hij het beter kunnen zien (wij vinden het zicht met skibril ook goed). Kon hij nooit meer zijn skibril vergeten (hier heeft hij wel een punt, hij vergeet dat ding minsten één keer per vakantie) en (en dat was zeker niet onbelangrijk) een vizierhelm kon over zijn bril.

Argumenten tegen de skihelm met vizier

Eigenlijk is ons voornaamste tegenargument de prijs. Een goede helm kost zo 200 euro en hij is nog in de groei! En aan de ene kant is het natuurlijk een goede investering in zijn veiligheid en zijn skiplezier. Maar het is gewoon veel geld. En straks wil de jongste het ook.

Twijfel

We twijfelen dus nog erg of we zo’n helm aanschaffen of niet. Misschien kopen we er alleen één voor de oudste. Om te proberen. Maar ja stiekem zou ik er zelf ook best één willen.

UPDATE:
We hebben er één. Er was een mooie skihelm met vizier in de aanbieding. Eén van Uvex, toch een gerenommeerd bedrijf. We hebben de helm daarom maar gekocht! Yeahh! Op naar de wintersport.