Op vakantie in het Zwarte Woud of langs de Moezel

camping voor senioren

Waarschijnlijk heb je wel eens van het Zwarte Woud gehoord. Het is een streek in Duitsland waar je veel bossen en bergen kunt vinden. De hoogste berg is de Feldberg met een hoogte van bijna 1500 meter. Je vindt er een aantal sfeervolle dorpjes met prachtige gebouwen. De typisch Duitse bouwstijl met kleurrijke bloemetjes geeft de dorpjes een sprookjesachtig gevoel. Gengenbach is een van deze dorpjes. In het dorpje vind je een pleintje met gezellige terrasjes en een mooie Romeinse kerk. Daarnaast zijn er veel restaurantjes te vinden waar je lekker kunt eten. Op 27vakantiedagen.nl Zwarte Woud kun je veel meer informatie vinden over dorpjes die het waard zijn om te bezoeken als je in de omgeving verblijft. Freiburg im Breisgau is bijvoorbeeld een grote stad in het Zwarte Woud. De stad heeft een historisch centrum met een mooie kathedraal. 

Activiteiten Zwarte Woud

Door de vele bomen in het Zwarte Woud is het mogelijk om een ‘Tree Top walk’ te doen. Je loopt hierbij op een pad, gebouwd tussen de toppen van de bomen. Je hebt hierdoor een prachtig uitzicht op de omgeving. Door de hellingen en de bergen zijn er meerdere leuke mountainbikeroutes te vinden in het woud. Het wordt dan ook ‘een waar mountainbike-paradijs’ genoemd. In de zomer is het mogelijk om te rodelen in het Zwarte Woud. Je zit hierbij in een karretje die via een baan van de berg afglijdt. Op 27vakantiedagen.nl Zwarte Woud kun je meer vinden over wat er te zien en te doen is in het Zwarte Woud. Natuurlijk kun je ook gewoon door de bossen een wandeling maken en genieten van de fluitende vogels en mooie watervallen. In de dorpjes kun je lekker op het terras zitten en genieten van een drankje met wat eten erbij. Het is mogelijk om te skiën en snowboarden in het Zwarte Woud.

De Moezel 

De Moezel is een rivier die door 3 landen loopt, waaronder Duitsland. Rond het dorp Koblenz mondt de Moezel uit in de Rijn. Er zijn veel dorpjes gevestigd langs de rivier. Daarnaast zijn er veel wijngaarden. Er is een ware ‘Moezelwijnstreek’. Er zijn vakantiehuisjes en hotels te vinden aan de Moezel. Vanaf deze gebouwen heb je vaak prachtig uitzicht op de rivier en het landschap. Wil je meer weten over verblijven bij de Moezel? Klik op ‘Lees hier alle info over de Moezelregio’ voor informatie over: 

  • Hotels
  • Vakantiehuisjes en vakantieparken 
  • Activiteiten 
  • Een Reisgids
  • Ervaringen van andere reizigers 
  • Tips