Oud & nieuw in het buitenland vieren

Oud & nieuw is een van de leukste feestdagen van het jaar. In elk land is het een nieuwe ervaring. Waarom dus niet dit jaar in een ander land vieren? Zo leer je meteen meer over een stukje cultuur van een nieuw land. Hieronder een kleine lijst over mijn eigen ervaringen en waar ook jij dit jaar oud & nieuw moet vieren.

London

In London kun je het begin van het nieuwe jaar aan de Themse vieren. Hier staan elk jaar duizenden mensen te wachten tot de klok 12 uur slaat. Hier kun je prachtig vuurwerk zien met de Big Ben in de achtergrond. Als je na deze lange nacht nog altijd energie hebt, kun je de volgende dag vanaf 12 uur in de middag genieten van de nieuwjaarstocht. Hier kun je dansers, acrobaten en muzikanten zien die vanaf Picadilly naar het parlement wandelen.

Taipei

Als je het niet erg vindt om voor oud & nieuw iets verder weg te reizen, is Taipei een aanrader. Hier kun je bij het 101 gebouw, het grootste gebouw van de stad, vuurwerk bewonderen. Het vuurwerk wordt van de zijkant van het gebouw afgevuurd, en creƫert zo een prachtige show. Trek alleen iets warms aan en neem een stoel mee. De straten gaan vol mensen zijn die dit spektakel willen zien. Het is dus belangrijk dat je er vroeg bent. Met een stoel heb je een stuk meer comfort.

Singapore

Ook in Singapore kun je een groot spektakel verwachten. In de Marina Bay, kun je hier het vuurwerk bewonderen met in de achtergrond het Marina Bay Sands Hotel. Hier zul je zeker enkele mooie foto’s kunnen trekken. Ook mooi, vanaf november kunnen mensen wensen opgeven. Tijdens de oud & nieuw festiviteiten kun je deze dan in de vorm van witte kogels op het water bewonderen.

Als deze reisblog leuk vond, dan kun je op https://avonturen.nl/ meer van zulke reisblogs vinden.