Tips voor een e-bike voor kinderen

Naast dat veel volwassen steeds vaker kiezen voor de aanschaf van een e-bike, zien we ook steeds vaker dat kinderen er eentje krijgen. Vooral wanneer ze naar de middelbare school gaan is het natuurlijk ideaal om in plaats van een duur ov abonnement een e-bike aan te schaffen. Vooral wanneer ze op redelijke afstand van school wonen, is het vaak met de fiets ook nog eens een stuk sneller, dan wanneer ze de bus, tram, trein of metro moeten pakken. Kortom, een e-bike voor kinderen is dus helemaal geen gek idee! Wil jij weten welke e-bike er allemaal voor kinderen zijn? Bekijk hier dan het volledige aanbod. Ben jij nog in de oriënterende fase, dan hebben we hier een aantal tips voor je, voor het geval je graag wilt weten waar je op moet letten bij een e-bike voor de kids.

Heeft de school een veilige fietsenstalling

Niet direct het eerste waar je misschien aan denkt, maar met de huidige prijzen van een elektrische fiets is het natuurlijk wel zo fijn dat wanneer jij voor je kind een e-bike aanschaft om mee naar school te fietsen, de school ook beschikt over een fietsenstalling die veilig is en waar eventueel camera’s hangen. Niets is er namelijk vervelender dan een fiets die wordt gestolen. Niet alleen heb je een hoop gedoe met de verzekering, maar ook je kind zal toch op de één of andere manier toch naar school moeten. Direct een nieuwe aanschaffen is vaak ook geen optie en wachten op het geld van verzekering kan soms tot wel enkele weken of zelfs maanden duren.

Koop een tweedehands fiets

Kinderen zijn vaak een stuk minder zuinig op hun spullen, dan dat volwassenen dit zijn. Het is dus aan te raden om voor je kinderen niet direct een hagelnieuwe fiets te kopen. Ze kunnen immers ook prima met een tweedehands fiets uit de voeten. Mocht dan uiteindelijk toch blijven dat ze hier goed mee overweg kunnen, dan kun je altijd nog overwegen om een nieuwe fiets te halen voor je kind. Zorg er dus eerst voor, dat je zeker weet of je kind überhaupt op de fiets naar school gaat en ten tweede of je kind zuinig met zijn of haar spullen omspringt. Je zit er namelijk niet op te wachten, dat ze na enkele weken al met een scheve voorvorm thuiskomen.

Oplaadpunten op school 

Waar tegenwoordig in het bedrijfsleven oplaadpunten voor de elektrische auto niet meer zijn weg te denken, is dit voor e-bikes vervelend genoeg nog niet altijd het geval. Houd hier daarom dus ook rekening mee in de eventuele keuze voor een accu. Vaak kunnen ze minimaal 20-30 kilometer met een volle accu, maar wanneer ze hem thuis zijn vergeten op te laden, is de kans vrij groot dat jij als ouder door je kind wordt gebeld om hem op te komen halen.