Top 3 activiteiten in Amsterdam

Of je nou een dagje naar Amsterdam gaat of een hele week, over een ding zijn we het allemaal eens; je MOET in deze prachtige stad geweest zijn. Amsterdam is een stad vol historie waar je op de hoek van elke straat je ogen uitkijkt! Aangezien het een stad is waar je zoveel kan ondernemen, hebben wij een lijstje opgesteld om jouw dag in Amsterdam perfect te maken. Wil je weten wat deze activiteiten zijn? Lees dan verder!

Shoppen

Je kan Amsterdam niet verlaten zonder geshopt te hebben. Dit kan je doen in de Kalverstraat waarbij je winkels hebt zoals H&M, Zara en Pull and Bear. Ook zou je naar de P.C. Hooftstraat kunnen gaan. Dit is niet alleen de duurste winkelstraat in Amsterdam, maar in heel Nederland. De meeste mensen hebben het budget er niet voor om hier te shoppen maar het is naar mijn mening de moeite waard om een kijkje te nemen. Je komt hier winkels tegen van bijvoorbeeld Louis Vuitton en Gucci.

Musea

Amsterdam kent ontelbaar veel musea. Tijdens je bezoekje in Amsterdam raad ik je aan om minstens één van deze prachtige musea te bezoeken. Ga jij voor het Stedelijk Museum, waarbij je zintuigen geprikkeld worden door de moderne kunst? Ga je voor het Rijksmuseum, waar schilderijen hangen van grote namen zoals Rembrandt? Of ga je toch voor het Anne Frank Huis, waar je een stap terug in de tijd gaat en je meer leert over de geschiedenis? Genoeg keuze zoals je ziet. Voor iedereen is er dus zeker wel wat!

Leidseplein

Als afsluiter van de dag zou ik aanrader om een bezoekje te brengen aan Leidseplein. Het is een super bekend plein in de stad waar ook veel toeristen op afkomen. Je hebt hier genoeg terassjes en restaurantjes. Kies een leuk restaurant op Leidseplein en laat je entertainen door alle straatartiesten. Een leuke tip is het restaurant La Favela, wat grenst aan het Leidseplein. Hier kan je overdag lekker eten en tot in de late uurtjes blijven hangen voor een leuk feestje.