Top 5 Uitdagende Reisavonturen 

Veel van de wereld gezien en op zoek naar iets nieuws? Dan hebben wij een aantal toffe tips voor je! Ga van de gebaande paden af ​​en ga op avontuur, doe alles net even anders en bezoek bestemmingen die niet iedere Nederlander meteen kent. Die familiecamping waar je buren elk jaar naar toe gaan in Frankrijk zul je hier niet tegenkomen!

5. Bezoek Oost-Nusa Tenggara 

Oost-Nusa Tenggara is een eilandengroep in Indonesië, ten oosten van Bali en Lombok. De eilanden staan bekend om hun ongerepte natuur en prachtige rotsformaties, maar natuurlijk vind je er ook Komodovaranen! Een reis naar het eiland betekent dat je alle luxe moet opgeven: er is vrijwel geen stromend water op het eiland en je airconditioner wordt – indien aanwezig – aangedreven door een kleine generator. 

4. De Japanse Alpen oversteken 

 Japan heeft een van de mooiste bergketens ter wereld. De gedurfde klim van de prachtige Kamikochi River Valley naar de top van Mount Yarigatake is een bijzonder spannend avontuur voor zelfs hardcore wandelaars. Je hoeft echter niet in één keer rond: op de route staan verschillende berghutten waar je kunt slapen. Zo kun je ook een avondje vrij nemen om naar de sterren te kijken! 

3. Death Valley 

Death Valley in de Verenigde Staten registreerde de hoogste temperatuur ter wereld met 56,7 graden celsius. Ondanks de verzengende hitte zijn er honderden mooie wandelroutes in de vallei, die je onder begeleiding van een ervaren gids kunt volgen. De woestijn is geen plaats om te onderschatten hoeveel voedsel en water je nodig hebt: het kan hier dodelijk zijn zonder komen te zitten.

2. Junglewandeling

 Het eiland Borneo is verdeeld tussen Indonesië, Maleisië en het kleine onafhankelijke land Brunei. Het centrum van het eiland bestaat uit dicht bos, waar vooral de Borneo dwergolifant, Sumatraanse neushoorn, neusaap en Borneose orang-oetan hun thuis vinden. Van dodelijke spinnen en monsterlijke duizendpoten tot pijlgifkikkers en Borneo-krokodillen; je kunt hier maar beter zien waar je je stappen zet!

1. Dwaal door de rode woestijn 

 De Outback staat bekend als het hart van Australië. Locals maken vaak grapjes dat in Australië alles je kan doden. Hoewel dit natuurlijk niet waar is, is het aantal giftige dieren en planten in de Outback immens. Een van de meest unieke wezens van Australië is de inheemse taipan. Deze slang is echter niet direct gevaarlijk; hij is erg verlegen en je zult je best moeten doen om aangevallen te worden. Haal zelf het beste uit de Outback, want het is een van de mooiste plekken ter wereld!