Vakantietipjes uit boekje van mijn oma

Vakantietipjes uit boekje van mijn oma

Toen ik op vakantie ging had mijn oma mij een boek gegeven met vakantietipjes. Enorm schattig, zo noemde ze het ook zelf: vakantietipjes. Want je weet maar nooit waar je terecht komt, zei ze. Het zijn echt vakantietipjes van grootmoeder, zoals je dat vroeger kende. Ze heeft er in geschreven wat je bij voorbeeld moet doen als je last hebt van een zonnesteek, welke kruiden je dan moet nemen en wat je moet doen bij blaren en ga zo maar door, echt kleine vakantietipjes dus. Ik ging twee weken weg en ik ging alleen, ik denk dat ze dit zo spannend vond en ze mij daarom zoveel vakantietipjes gaf. Ik hou heel veel van mijn oma, het is een bijzonder mens en ik vind het heerlijk om met haar om te gaan, naast de vakantietipjes heeft ze ook altijd hele wijze raad, over van alles, over relaties, over je lichaam, over je geest. Het is een echte filosofe volgens mij, ze stelt mij altijd vragen waardoor er weer een wereld voor mij open gaat. Echt een hele wijze vrouw, ze heeft dan ook veel meegemaakt, zoals de oorlog, waar ze het erg moeilijk in heeft gehad. Ze is haar ouders verloren en heeft het toen allemaal zelf moeten doen. Ik snap dus wel waarom ze zo wijs is. Mijn moeder is ook een schat, die heeft ook veel wijsheid overgenomen van mijn oma. Ik ben ook blij dat ik ze ken.