Verre reizen met kinderen, de voor- en nadelen

An Australian Outback touring camper on the road in the Nullarbor Plain.

De eerste stapjes op het strand, de eerste slok van een non-alcohol cocktail of de eerste fietstocht door de bergen. Verre reizen met kinderen zorgen voor onvergetelijke momenten. De kinderen zullen momenten meemaken die zij nooit zullen vergeten en die zorgen voor herinneringen voor een leven lang.  Maar wat zijn de voor- en nadelen van het maken van verre reizen met kinderen?

Voordelen van verre reizen met kinderen

Het maken van verre reizen met kinderen heeft vooral voordelen. Zo kun je jouw kinderen de mooiste plekken ter wereld laten zien. Van prachtige stranden tot mooie natuur, je kunt de kinderen overal mee naartoe nemen. Een grote tip wanneer je kiest voor verre reizen met kinderen, is om op zoek te gaan naar dieren. Neem je kinderen bijvoorbeeld mee op safari. Kinderen zijn vaak gek op dieren en ze zullen dit dan ook fantastisch vinden. Daarnaast kun je tijdens het maken van verre reizen met kinderen dus herinneringen maken voor het leven. Verre plekken zijn vaak toch iets specialer, waardoor de kinderen niet snel zullen vergeten wat zij gedaan en gezien hebben tijdens de reis. Daarnaast kun je op een vakantie naar een verre bestemming als ouders ook genieten. Terwijl de kinderen heerlijk zandkastelen bouwen op het strand, kunnen papa en mama even lekker tot rust komen op een strandbedje met een cocktail.

Eventuele nadelen

Natuurlijk heeft het maken van verre reizen met kinderen ook wat nadelen. Zo komt er bij een verre bestemming ook vaak een lange reistijd kijken. Een lange vlucht kan voor kinderen soms moeilijk zijn. Kinderen vervelen zich of hebben last van hun oren door de luchtdruk. Je kunt dit probleem oplossen door te zorgen voor vermaak bij de kinderen. Denk hierbij aan speelgoed of een tablet met gedownloade films, zodat zij deze tijdens de vlucht kunnen bekijken. Daarnaast heeft het maken van verre reizen met kinderen nog een nadeel, namelijk het eventuele tijdsverschil. Voor volwassenen kan een jetlag vervelend zijn, maar voor kinderen is dit vaak nog extra moeilijk. Zo is hun slaap- en eetritme verstoord en de meeste kinderen worden hier dan ook niet zo vrolijk van. Je kunt proberen om voorafgaand aan de reis de slaap- en eettijden van de kinderen al te versoepelen, om zo de overstap naar vakantie iets makkelijker te maken. 

Afwegen 

Het maken van verre reizen met kinderen heeft dus zowel voor- als nadelen. De grootste voordelen zijn de prachtige herinneringen en de onvergetelijke momenten. Daar staan dus wel een eventuele jetlag en een ietwat pittige reis tegenover. Maak voor jezelf en jouw gezin dus de afweging waard en kijk of het maken van een reis naar een verre bestemming iets voor jullie is. Verdiep je vooraf goed in wat de reis allemaal met zich meebrengt, zodat je je hier als gezin voldoende op kunt voorbereiden. Tot slot is het natuurlijk niet nodig om een verre bestemming te kiezen. Je kunt op een bestemming in de buurt ook prachtige dingen zien, maar een verre bestemming is voor de meeste kinderen toch een speciale ervaring.

Vind je het prettig om wat hulp te krijgen bij het organiseren van een verre reis met kinderen? Vraag dan via https://travelnauts.nl/ om hulp.