Zo koop je een huis in Spanje

huizen spanje

Er zijn prachtige huizen Spanje te koop en vaak zijn ze – vergeleken met de huizen in Nederland – niet eens zo duur. Maar hoe vind je nu het juiste huis dat aan al jouw wensen voldoet? En hoe regel je je verhuizing naar Spanje? Wij geven je enkele handige tips in dit artikel.

Kies eerst een aanbieder uit

huizen spanje

Ja, je kunt zelf een huis zoeken in Spanje en het gehele proces zelf regelen. Maar dat gaat je waarschijnlijk veel tijd kosten en een fout is zo gemaakt. Daarom is het altijd beter om de hulp in te schakelen van een aanbieder.

Je kunt daarbij het beste kiezen voor een aanbieder met een kantoor in Nederland. Door te kiezen voor een Nederlandse aanbieder weet je ook zeker dat de aanbieder je goed kan bijstaan met de verhuizing. Je kunt ook gemakkelijk even langsgaan en er is geen sprake van een taalbarrière.

huizen spanje

Vraag je NIE-nummer op tijd aan

Je hebt een NIE-nummer nodig als je een huis wilt kopen in Spanje. Dit nummer kun je vergelijken met het Nederlandse fiscale nummer. Je hebt dit dus nodig om belastingen in Spanje te betalen. Het is slim om dit nummer op tijd aan te vragen, omdat je anders vertraging kunt oplopen in je aankoopproces. Dit doe je samen met je aanbieder of je kunt dit zelf doen bij de Spaanse ambassade.