Zonvakantie Spanje

Heerlijk ontspannen

Een goede planning is het halve werk. Een vakantie naar Spanje kan een geweldige optie zijn of een hel van een vakantie, afhankelijk van je timing en flexibiliteit. Uit ervaring kan ik spreken dat Zuid Europa een van de beste zonvakantie in zich heeft en dat het barst van prachtige natuur en culturele activiteiten.

Altijd heb ik grote interesse gehad voor een vakantie dat diverse is aan activiteiten en mijn ideale vakantie is elke keer anders. Mede hierdoor heb ik gemerkt dat door flexibel om te gaan met mijn plannen en open staan voor spontane wijzigingen een bepalende rol spelen in de succes van mijn vakanties.

Aan het strand

Heerlijk op vakantie

Een geliefde stad en gecategoriseerd als een van de mooiste steden van Europa, Madrid. Op een terras in het prachtige centrum drink ik mijn derde kop koffie van de dag, een van mijn favoriete bezigheden is mezelf laten opgaan in een nieuwe cultuur. De middag is nog maar net begonnen en ik luister naar de Spaanse gesprekken. In de lucht ruik ik een mix van alle bourgondische delicatessen. Een geur van tapas, koffie, kaas en warme beton. Ik ben in de ban van deze cultuur denk ik bij mezelf. Dankzij mijn basis cursus in Spaans vang ik herkenbare woorden op en maak ik er een verhaal van. Zo overhoor ik een gesprek tussen een aantal gepensioneerde mannen over “Casa a la playa” en “Calor intenso.” Groot gelijk hebben de beste mannen! Buiten de airco om is de hitte in de stad ondragelijk en nu het heetste punt van de dag nadert snak ik naar verkoeling van de zee, een huisje aan zee bijvoorbeeld zou ideaal zijn! Echter met de zee op 300 km afstand van Madrid is het beter dat ik in mijn volgende zonvakantie oktober aan het strand boek. Vandaag is mijn plan om een van de vele verfrissende water opties dichterbij gelegen te bezoeken. Ik drink de laatste teug van mijn koffie en met de gebruikelijke handgebaar vraag ik de rekening aan de ober.

Reis maken

Leuke tips

Ik neem een kijkje in mijn reisagenda waar ik alle tips and advies van vrienden en familie op schrijf. Mijn ogen vielen direct op de vette dik gekalkte letters ‘onvergetelijke waterplezier dichtbij Madrid’, een adres eronder gekrabbeld met de groetjes van Maria. ‘Maria’ roep ik hardop, die studeerde hier en kent Madrid uit haar broekzak! Ik scheur het adres uit mijn reisplanner en stop de eerste taxi die lang rijdt. Nog geen idee wat Maria in petto heeft geef ik enthousiast het adres aan de taxi chauffeur, “Aquí, por favor!”.

30 minuten later komen we aan bij een oase net buiten de stad. Palmbomen met verse kokosnoten en een markt waarin onder andere lokale lekkernijen verkocht worden. Een prachtige contrast met de stad en dan valt mijn oog op de kristal helder blauwe watervallen die uit mijn zicht als trappen omhoog lopen. Dit tafereel had een magnetische aantrekking op mijn overhitte lichaam.

Eindelijk als beloning voor mijn ochtend in Madrid duik ik in het water, dankzij de overdosis aan zon voelt het water nog zachter aan. Dit is werkelijk mijn droom vakantie! Enkele minuten later drink ik een verse kokosnoot onder een parasol. Mijn factor 50 zonnecrème komt nu echt goed van pas. Er ontbreekt nu nog maar een ding op mijn programma, het vinden van een gepaste ansichtkaart om mijn dankbaarheid te uiten aan Maria! Grotere toeval bestaat niet, uitgerekend hier op de lokale markt was een kunstenaar die de mooiste ansichtkaarten met waterverf maakte precies wat ik zocht.

Maria, dankjewel voor de gouden tip!